[ kunstagenda ]     [ wat is kunst ]     [ kunstlinks ]    [ over moondance ]     [ contact ]
           
 

Moondance kunstenaars:

Ed Azcona
Sasja Bork
Mathilde Delgado
Lisette Durinck
Kim Dusch
Wilco Ferment
Odette Frijters
Irene Kremer
Wim Kuenen
Bianca Leusink
Han van der Mijn
Liesbet Optendrees
David Peereboom
Ton Pret
Peter Scheltus
Boudewijn Schrijver
Jan Willemsen
Dion van Zelst
Magda Zimmerman


Jouw naam hier?

 

 web moondance

 

 

Een 3-dimensionaal schilderij in badkamertegels
door Hein Kuipers en Leucratief

Op Moondance staan portretten en twee abstracte landschappen van mij. Wat een moeilijker uit te leggen kunstvorm is, zijn mijn badkamers. Nouja, het zijn niet mijn badkamers maar die van opdrachtgevers, en ik betegel ze. Niet met keurig vierkante tegeltjes naast elkaar, maar vrij en intuïtief. Schilderen met tegels. Een proces van associëren en gevoelsmatig afwegingen maken.

Ik ga daarbij uit van allerlei natuurelementen, zoals lucht, wolken, water, een levensboom... Die elementen worden wel abstract weergegeven want tegels hebben rechte hoeken. Het wordt dan nog net geen Mondriaan, maar het gaat wel die richting op. Het stromende water in de doucheruimte wordt door de meesten nog wel herkend, maar verder is het voor velen een explosie van kleuren. De een vindt het ondraaglijk, een ander vindt het juist prachtig. Maar dat is net mijn lol, dat kunst ook een beetje discussie losmaakt.

Je plakt nooit zomaar wat tegels bij elkaar, je moet steeds terugkoppelen naar die gevoelsmatige keus. Tijdrovend en intens, maar je wordt ook beloond door de schoonheid die je onder je handen ziet groeien. Dat is voor mij het scheppen van kunst. Mijn badkamerkunst is te zien op de (leucratieve) website www.ietsleuksvoorinjehuis.nl"

[ terug naar Kuipers' portfolio ]

© 2003 Hein Kuipers en Leucratief

 

 

 

Professionele websites voor kunstenaars:
Leucratief!

Internet en publiciteit voor kunstenaars