[ kunstagenda ]     [ wat is kunst ]     [ kunstlinks ]      [ over moondance ]     [ contact ]
           
 

Moondance kunstenaars:

Ed Azcona
Sasja Bork
Mathilde Delgado
Lisette Durinck
Kim Dusch
Eperlans
Wilco Ferment
Odette Frijters
Irene Kremer
Wim Kuenen
Bianca Leusink
Han van der Mijn
Liesbet Optendrees
David Peereboom
Ton Pret
Diny Rijnsburger
Peter Scheltus
Boudewijn Schrijver
Ester Steintjes
Jan Willemsen
Dion van Zelst
Magda Zimmerman

Jouw naam hier?web moondance
 

Irene KremerIrene Kremer: "Het plezier in schilderen is begonnen toen mijn partner en ik 4 jaar geleden tijdens een vakantie gedurende 3 weken hele dagen op onze boerderij konden vertoeven. Het was druilerig weer en we besloten om iets binnen te gaan doen en wat is dan leuker dan materiaal te kopen voor het maken van een schilderij en samen lekker bezig te zijn met verf en kwasten.

Met enorm veel prachtige boeken, verf, kwasten en doeken keerden we terug om in de verbouwde varkensstal te beginnen aan het een en ander. Het begon met het schilderen van stillevens. Alles was voorhanden, we hoefden alleen maar het fruit van de bomen te plukken.

Aangezien mijn partner beroepsmatig een z.g. “arendsoog” heeft en alles ziet wat niet helemaal klopt en ik iets meer gevoel heb voor kleuren, konden wij elkaars zwakke punten goed opvangen.
Hij keek of mijn kweepeer wel een beetje de juiste vorm had en ik keek of zijn kleur het echte fruit benaderde.

Nadat na een aantal maanden (inmiddels zaten we elk vrij uurtje in onze varkensstal en ook het bezoek ontvingen we daar) onze keukenmuur helemaal vol hing met stillevens, zijn we elk toch een andere kant op gegaan. Mijn partner dook weer terug in zijn muziekstudio en ik wilde nog maar een ding: koeien schilderen. Een koe moest groot, dus het werd meteen op een doek van 90 x 90. Het plezier is gebleven in het schilderen van koeien en ik raak nog steeds niet uitgekeken op ze.

Ik heb buiten het veelvuldig raadplegen van allerlei boeken over het hoe en waarom, ook lessen gevolgd van een kunstenaar, die mij het e.e.a bijbracht op het gebied van de oude meesters, het echte vakwerk dus.

Toen mijn zoon vorig jaar een restaurant (Rodaen) opende in Bunnik, vroeg hij of er een aantal koeienschilderijen in zijn restaurant konden hangen ter verfraaiing van zijn strakke interieur.
Natuurlijk kon dat, graag zelfs.

Er kwamen enthousiaste reacties binnen van gasten die heel graag een schilderij wilden kopen. Momenteel hangen er schilderijen in Duitsland, de USA, Singapore en Shanghai.
Dit heeft me gesterkt in het idee, dat ik niet de enige ben die helemaal gek is van koeien."

> Koeien? Klik hier voor een artikel over haar koeien-werk

 

Contactgegevens:

Irene Kremer
telefoon:
0344 600718
e-mail: irenekremer@moondance.nl
web: www.cattle-art.com

Portfolio (Schilderkunst)
Klik op de afbeelding voor een uitvergroting (nieuw venster)

klik!

 

 

   
klik!

 

 

   

 

 

Professionele websites voor kunstenaars:
Leucratief!

Internet en publiciteit voor kunstenaars